Kleding trends voor de herfst

Als moderne vrouw wil je natuurlijk met de tijd mee gaan. Met de tijd meegaan betekent: trends volgen. Daarom hebben we speciaal voor jou de grootste herfst trends op het gebied van kleding samengesteld. 

Herfst merk

Wil je niet eindeloos blijven rondneuzen naar kleding wat op het moment in de mode is? Dan hebben we voor jou een oplossing. Kleding van Smashed Lemon. Smashed Lemon is een Nederlands kledingmerk dat in 2007 is gestart. Het is een Amsterdams kledingmerk wat bekend staat om haar opvallende prints en herfst kleuren. 

Gekke pakken

Wat we dit seizoen vaak terug gaan zien in het straatbeeld zijn kleurrijke pakken. Hoe opvallender je pak is hoe beter. Ga bijvoorbeeld voor een felle kleur, een opvallend materiaal of voor een opvallend patroon. Bekende merken zoals Tom Ford en Michael Kors doen met je mee. 

Leder is weder

Leer is wel helemaal terug dit seizoen en het is terug in alle vormen en maten. Leer wordt één van de grootste trends van dit seizoen te worden. Hierbij maakt het niet uit hoe je dit draag, of het nou om een lange jurk, rok, broek of een top gaat. 

Een beetje gedurfd is oké 

Wat we in het najaar terug gaan zien zijn doorzichtige materialen onder het motto: Een beetje gedurfd is oké. Hierbij gaat het om tops, rokken en jurken wat er net genoeg wordt bedekt. Het is zeer gedurfde trend maar zeker de moeite waard om te proberen. 

Gorpcore

Dit is een trend wat vernoemd is naar een snack wat een hiker meestal bij zich heeft. Bij deze trend draait het om cargo broeken, wijde broeken, wandelschoenen, regenjassen, bodywarmers. Eigenlijk alles wat bij het outdoor leven komt kijken. 

Tweed

Tweed is een grove wollen stof uit het Verenigd Koninkrijk wat vooral in de negentiende eeuw door mannen werd gedragen tijdens de jacht. Tegenwoordig is het een trend waarbij tweed terugkomt in sexy jurken en silhouetten. 

Après-ski

Bepaalde kledingmerken zoals Max Mara, Off White en Dsquared laten dit seizoen sexy ski kleding voor het uit gaan zien. Denk hierbij aan skibroeken en ski laarzen, dit gecombineerd met alleen een beha of een minirok. Dit zorgt voor een stijl clash als nooit tevoren. 

Doorzichtigheid in de winter

Waar het een ontzettend grote trend was in de zomer komt het nu ook terug in de herfst: doorzichtige kleding. Deze trend is vooral bij merken als Prada en Valentino erg heet. Denk hierbij aan een zilveren mesh gedragen over een tanktop. 

Dit waren ze dan, de kledingtrends voor de herfst.