De onmisbare friteuse

Een friteuse hoort tegenwoordig bij de standaarduitrusting van elke keuken. En of u nu een klein kantoor hebt of een restaurant runt, bij Horecarama vindt u zeker de mogelijkheid voor frituren die bij u past. Al is het alleen maar voor een kroketje tussen de middag, of die frikandel speciaal waar u uw personeel lekker mee kan verwennen.

Temperatuur van het vet is belangrijk

Frituren moet onder bepaalde omstandigheden. Het vet mag niet te heet zijn, maar ook niet te lauw. Voor een optimale temperatuur heeft u een degelijk frituurapparaat nodig, zodat het vet niet teveel in de producten trekt en alles toch goed gaar wordt en smakelijk is.

De temperatuur moet ook constant zijn. Het soort vet dat u gebruikt is ook van invloed op de smaak, maar ook op het effect voor de gezondheid. Want of u nu voor uw personeel iets frituurt of voor uw klanten, u wilt wel graag dat u verantwoord voedsel aanbiedt.

Eenvoudig te reinigen

Een goede horeca friteuse moet ook goed schoon te houden zijn. Dat is een van de voorwaarden voor verantwoord frituren. Bij de kleinere exemplaren kunt u eenvoudig de binnenbak uitnemen om deze te reinigen. Bij de grotere apparaten zit vaak een aftapkraan, zodat het schoonmaken wordt vereenvoudigd en alles toch hygiƫnisch gebeurt. U kunt dan eenvoudig met een spuit de hele bak schoonspuiten nadat u het vet heeft afgetapt.

Verschillende uitvoeringen

Er zijn al kleine apparaten te koop vanaf 3 liter voor huishoudelijk gebruik. Deze zijn uitstekend geschikt voor kleinere porties frites, kroketten of dergelijke. Deze apparaten kunt u ook met twee bakken krijgen, waardoor de mogelijkheden uitgebreid worden. Zo kunt u tegelijkertijd frites en vlees frituren in de afzonderlijke mandjes.

Voor meer horeca gelegenheden zijn er prachtige staande bakken tot 20 liter. Deze zijn ook verkrijgbaar in uitvoeringen met meerdere bakken. U hebt de keuze tussen gas en elektra, met of zonder wieltjes. Allemaal zijn ze uitgevoerd in degelijk roestvrij staal. Alles is eenvoudig schoon te maken en er is rekening gehouden met comfort en hygiƫne.

Zo wordt frituren een feest voor de bereider en de consument. U maakt voor uw personeel of uw gasten in een ommezien een heerlijke maaltijd of versnapering. Daarna heeft u maar weinig tijd nodig om alles weer op te ruimen en schoon te maken.

Meer info

Gebruikersgemak

Er wordt ook rekening gehouden met de houding van het personeel in een horeca gelegenheid. Voor de ergonomie is het belangrijk dat uw personeel niet te lang gebogen staat over de apparatuur. Vandaar dat deze een goede hoogte hebben om het gebruik te vergemakkelijken.

Ook de apparaten met wieltjes zijn eenvoudig te verplaatsen wanneer er mobiel gewerkt moet worden. Dit alles is zeer belangrijk voor het gebruikersgemak. Wanneer de toestellen eenvoudig weg te rollen zijn, kunt u ook eronder en erachter makkelijker schoonmaken.