We like producten tegen acne

Iedereen heeft er een hekel aan; puistjes en onzuiverheden op je gezicht, borst of rug. Je krijgt de neiging om er aan te gaan krabben en je voelt je onzeker. Ook kan acne pijn doen en gevoeligheid van de huid veroorzaken. Niemand wil een onzuivere huid. Daarom lees je in dit artikel welke producten helpen tegen acne. Die stralende huid zonder onzuiverheden is niet meer too good to be true!

Het juiste product tegen acne vinden

Kijk naar wat jouw huid nodig heeft. Heb jij een huid die snel vettig wordt? Kies dan een dagcreme en een nachtcreme die geschikt zijn voor jouw huid. Probeer een verzorgde, lichte dagcreme te vinden. Ookal lijkt het aantrekkelijk; kies nooit voor een uitdrogend product. Doordat de huid alleen maar droger wordt, zal het meer talg aanmaken. Dat betekent dat wanneer je stopt het product te gebruiken, je huid overtallig veel talg aanmaakt om de huid soepel te houden. Hierdoor krijg je meer puistjes en onzuiverheden.

Wat is acne?

Acne is in feite een verzamelnaam voor een huidaandoening, allemaal te kenmerken door puistjes. Jeugdpuistjes is een bekende vorm van acne en komt veel voor op schouder, armen, nek en het gezicht. De huid maakt teveel talg aan waardoor mee-eters ontstaan. Mee-eteres zijn in feite verstopte talgkliertjes die uitzetten. Wanneer deze gaan ontsteken ontstaat er een rode vlek met een wit puntje. Dit duidt op een ontstoken talgklier. Er zijn veel verschillende soorten producten te krijgen om acne tegen te gaan. Vaak begint acne tijdens de puberteit. Ook kan het te maken hebben met de hormoonhuishouding. De hogere talgproductie zorg voor ontstekingen en de onzuivere huid.

Het beste acne product

Kies altijd een product wat de huid voedt en verzorgt. Zorg verder ook dat je zoveel mogelijk van je huid afblijft als het gaan om het uitknijpen of verwijderen van onzuiverheden en puistjes. Een acne product wat goed voor je huid is en bacteriƫn minimaliseert en uitschakelt is een goede optie. Kies altijd voor een zachte maar actieve reinigings-gel die de huid soepel en zacht houdt.