Alles over getrommelde tegels

Er zijn veel soorten tegels met verschillende afwerkingen, kleuren en afmetingen. Naast tegels van natuursteen, zijn getrommelde tegels ontzettend populair. Om erachter te komen wat getrommelde tegels precies zijn en waar om deze tegelsoort zo in trek is, is het lezen van dit artikel een aanrader.

Wat zijn getrommelde tegels?

Er zijn verschillende soorten manieren om een tegel een bepaalde afwerking te geven. Een getrommelde tegel is feitelijk een tegen met een specifiek soort behandeling die het een bepaalde look geeft. Getrommelde tegels hebben een rustieke uitstraling. Door het ‘trommelen’ krijgen de tegels een doorleefde, oude look die verfijnd en tijdloos is.

Het trommelen van de tegels gebeurt door de tegels in een trommel met schuurmiddel geplaatst. De tegels worden toegevoegd aan een vat gevuld met zand, water, rotsen en andere schuurmiddelen en de trommel wordt gedraaid of omgekeerd. Het water en de schuurmiddelen zorgen ervoor dat de tegel een bepaalde afwerking krijgen. Wanneer het trommelen klaar is, worden de tegels gelijkmatig in afmeting gemaakt. Alle getrommelde stenen hebben een ruwe, antieke afwerking, zijn poreus en hebben een grote mate van variatie van stuk tot stuk. Het trommelen kan met verschillende soorten tegels:

  • marmer
  • kwartsiet
  • graniet
  • kalksteen
  • travertin

Wat voor afmeting hebben getrommelde tegels?

De afmetingen van de tegels staan feitelijk los van het trommelproces. De tegels worden na het trommelen op maat gemaakt. Getrommelde tegels zijn er dus in verschillende afmetingen, kleuren en steensoorten.

Waar zijn getrommelde tegels geschikt voor?

Getrommelde tegels worden veel gebruikt voor in huis. Maar getrommelde tegels zijn ook prachtig voor buitenshuis. De afwerking is tijdloos en biedt een doorleefde, klassieke look.Een getrommelde tegel kan dus goed voor uw terras, maar een getrommelde tegel kan ook prachtig in uw badkamer of woonkamer. Dit hangt allemaal af van de afmeting en de steensoort.

Wanneer u kiest voor tegels buitenshuis, is het verstandig om kleinere tegels te kiezen. Deze kleinere tegels zijn makkelijk te leggen en bieden u de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw terras zo groot te maken als u zelf wil.

Getrommelde tegels bieden veel mogelijkheden, voor iedere persoon is een geschikt formaat en de juiste kleur.