We like shortlease

Wist je dat shortlease echt super interessant is voor zakelijk rijders? Als auto van de zaak is een shortlease auto echt op vele manieren interessanter dan een langlopend leasecontract of het kopen van een auto. VWP Shortlease liet dat al zien met hun blog-artikel “6 voordelen van shortlease“.

Wat is shortlease?

Shortlease is operational lease van een auto, maar dan voor een korte periode. Bij sommige shortlease aanbieders kun je al terecht voor een leaseauto vanaf 1 maand. Shortlease ligt een beetje tussen huren en leasen in: het is een soort lange termijn huurauto (maar dan met lagere kosten en betere voorwaarden) of een korte termijn leaseauto (maar dan zonder wurgcontracten).

Financiële voordelen van shortlease

Shortlease biedt vooral op financieel gebied grote voordelen ten opzichte van zowel leasen als kopen. Traditionele lease auto’s gaan gepaard met langlopende leasecontracten waar je never nooit meer vanaf komt mocht je situatie ondertussen veranderen. Wil je van een leasecontract af, dan mag je diep in de buidel tasten… Dat is bij shortlease compleet anders: contracten zijn kortlopend en hebben bovendien meestal een flexibele looptijd. In het geval van VWP Shortlease bijvoorbeeld is de opzegtermijn maar één week! Je loopt dus geen enkel financieel risico.

Administratieve voordelen van shortlease

Ook op administratief gebied is shortlease fijn. Je krijgt net als bij een gewone leaseauto iedere maand een factuur met daarop het all-in tarief voor jouw leaseauto. Verzekering, onderhoud, kilometers enzovoort zitten allemaal inbegrepen in dat ene bedrag. Daardoor kom je niet voor verrassingen te staan, maar misschien nog wel belangrijker: je administratie is lekker overzichtelijk. Gewoon je factuur invoegen in je administratie en klaar ben je.

Welke automobilist kiest voor een shortlease auto?

De automobilist die het leuk of fijn vindt om regelmatig in nieuwe auto’s te rijden en af en toe een nieuw model uit te zoeken. De automobilist die nieuwsgierig is naar een bepaald type auto (bijvoorbeeld elektrisch) en zo’n auto graag een paar maandjes uitprobeert om zelf een mening te vormen. Starters die nog geen jaarrekening kunnen overleggen voor een duur langlopend leasecontract. Zelfstandig ondernemers die niet eens een jaarrekening hoeven op te stellen voor de belasting en die bovendien niet zitten te wachten op financieel risico. Werkgevers die een nieuwe werknemer een leaseauto willen aanbieden zonder vast te zitten aan een auto als het contract niet verlengd wordt of de werknemer niet door zijn proeftijd komt. Automobilisten die onder seizoensinvloeden in de zomer een extra auto nodig hebben, maar de rest van het jaar liefst geen auto stil bij de deur hebben staan.

Herken je je in één van deze voorbeelden? Dan is shortlease ongetwijfeld iets voor jou.

2 comments.

Comments are closed.