Dameskleding: De trends van het seizoen

Het nieuwe seizoen is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je garderobe te upgraden. Dit jaar zijn er veel verschillende trends op het gebied van dameskleding. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en geven we tips om deze trends op een stijlvolle manier te dragen.

Trend 1: Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn al een paar jaar een trend, maar dit seizoen zijn ze extra populair. Denk aan zachte tinten zoals lichtroze, baby blauw en mintgroen. Combineer verschillende pasteltinten met elkaar voor een speels effect. Merken zoals Zoso kleding hebben prachtige pastelkleurige items in hun assortiment. 

Trend 2: Oversized

Oversized items zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ook dit seizoen blijven ze een trend. Denk aan oversized blazers, jassen en truien. Combineer deze items met een strakke broek of rok om het geheel in balans te houden.

Trend 3: Leren items

Leren items zijn dit seizoen niet meer weg te denken uit de dameskleding. Van leren broeken tot leren jassen en van leren rokken tot leren jurken: je kunt alle kanten op met deze trend. Combineer een leren item met een zachte stof, zoals een gebreide trui, voor een mooie balans tussen stoer en vrouwelijk.

Trend 4: Bloemenprints

Bloemenprints zijn altijd al populair geweest, maar dit seizoen zijn ze echt overal te vinden. Van jurken tot broeken en van blouses tot jassen: je kunt geen winkel binnenlopen zonder bloemenprints tegen te komen. Combineer een bloemenprint met een effen item om het geheel in balans te houden.

Trend 5: Prints

Naast bloemenprints zijn er nog veel meer prints te vinden in de dameskleding. Denk aan dierenprints, grafische prints en strepen. Combineer verschillende prints met elkaar voor een gedurfde look, of combineer een print met een effen item voor een subtiele touch.

Trend 6: Denim

Denim is altijd al een populaire stof geweest, maar dit seizoen wordt het nog meer gedragen dan normaal. Denk aan denim, jassen, broeken en rokken. Combineer verschillende denim items met elkaar voor een stoere look.

Conclusie

Er zijn dit seizoen veel verschillende trends te vinden in de dameskleding. Van bloemenprints tot oversized items en van leren items tot pastelkleuren: er is voor ieder wat wils. Combineer verschillende trends met elkaar voor een gedurfde look, of houd het simpel met één trend per outfit. Hoe dan ook: met deze trends kom je stijlvol het nieuwe seizoen door!