Alles wat je moet weten over een boxspring 

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond en energiek leven. De keuze van je bed en matras speelt hierbij een cruciale rol. Een populaire keuze die comfort en stijl combineert, is de boxspring. Maar wat is een boxspring eigenlijk en waarom zou je er een moeten overwegen? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van boxsprings en ontdek je waarom ze zo geliefd zijn. 

Wat is een boxspring? 

Een boxspring is een beddenframe dat bestaat uit een gestoffeerde box met veren, een matras en soms een topmatras. Het frame staat op pootjes en is ontworpen om ondersteuning en comfort te bieden tijdens het slapen. In vergelijking met traditionele bedden met lattenbodems biedt een boxspring extra vering en is het vaak hoger van de grond. 

Voordelen van een boxspring 

 1. Comfortabele ondersteuning: De veren in de boxspring zorgen voor extra ondersteuning, wat vooral gunstig is voor mensen met rugklachten. De vering absorbeert de drukpunten van je lichaam en biedt een gelijkmatige verdeling van het gewicht. 
 1. Hoogte: De hoogte van een boxspring maakt in- en uitstappen gemakkelijker, vooral voor mensen met mobiliteitsproblemen. Hiervoor kennen we ook speciale hoog laag bedden. Deze kun je verstellen in hoogte, zodat in en uitstappen makkelijker wordt.  
 1. Stijlvol design: Boxsprings zijn verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren, waardoor je ze kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en de inrichting van je slaapkamer. 
 1. Ventilatie: Door de open structuur van een boxspring is er een goede luchtcirculatie, wat kan bijdragen aan een gezonde slaapomgeving. 

Verschillende soorten boxsprings 

 1. Vlakke boxspring: Dit is het standaardmodel zonder verstelbare delen. Het biedt stevige ondersteuning en is geschikt voor de meeste mensen. 
 1. Elektrisch verstelbare boxspring: Ideaal voor wie graag leest of tv kijkt in bed. Met een elektrisch verstelbare boxspring kun je het hoofd- en voeteneinde naar wens aanpassen. 
 1. Topmatras: Sommige boxsprings worden geleverd met een topmatras voor extra comfort en duurzaamheid. Het topmatras kan ook gemakkelijk worden vervangen om de levensduur van het bed te verlengen. 

Onderhoud en tips 

 1. Draai de matras regelmatig: Om slijtage gelijkmatig te verdelen, is het belangrijk om de matras regelmatig te draaien of te keren. 
 1. Goede ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in je slaapkamer om vocht en schimmelvorming te voorkomen. 
 1. Kies de juiste matras: Een boxspring werkt het beste met een matras dat specifiek is ontworpen voor dit type bed. 
 1. Reiniging: Volg de instructies van de fabrikant voor het reinigen en onderhouden van de stoffen bekleding.