We Like de Sallandse Heuvelrug

Ben je wel eens op de Sallandse Heuvelrug geweest? Dit nationaal park ligt in de provincie Overijssel, in het oosten van ons land dus. Echt een heerlijk gebied voor liefhebbers van natuur. De omgeving leent zich uitstekend voor fietsen of wandelen en ook is er genoeg te doen en te beleven voor een vakantie of een paar daagjes uit in eigen land. In dit artikel delen we enkele tips met je.

Holterberg en Natuurdiorama

De Holterberg is een geweldig stukje Nederland. Het landschap is er prachtig en er zijn geweldige fiets-, wandel- en paardrijroutes uitgezet. Ook vind je hier het natuurmuseum Natuurdiorama Holterberg. Dit museum is een bezoekje waard en dient bovendien als informatiecentrum voor het Nationaal Park.

Hellendoorn

De plaats Hellendoorn is echt een bezoekje waard. Een oud en karakteristiek centrum, leuke winkeltjes, eetgelegenheiden, musea en er is eigenlijk van alles te doen. Ook vind je vlakbij Hellendoorn het onder gezinnen zeer populaire Avonturenpark Hellendoorn.

Sterrenwacht

De Sterrenwacht vind je vlakbij Hellendoorn aan de rand van het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Er is voor Nederlandse begrippen bijzonder weinig lichtvervuiling. Met het blote oog kunnen wel 2000 sterren worden waargenomen! De sterrenwacht is zeker een bezoekje waard.

Ommen en het Vechtdal

Vlakbij Hellendoorn vind je ook de zeer populaire plaats Ommen. Ommen is in trek bij toeristen vanwege de geweldig mooie ligging aan de Vecht, zeer centraal tussen verschillende natuurgebieden. Zo is vanuit Ommen de Sallandse Heuvelrug goed bereikbaar, maar is ook de zandverstuiving de Sahara vlakbij. Het Vechtdal is bovendien een geweldige bestemming voor wandelaars en fietsers. Lees meer over de natuur bij Ommen.

Hotel Sallandse Heuvelrug

Het mooiste hotel op de Sallandse Heuvelrug vinden wij Hotel-Restaurant De Uitkijk. In de ontspannen en huiselijke sfeer van dit hotel is het écht thuiskomen. De huiskamer, veranda, zonnige serre of het fijne terras bieden ieder een fijne plek om te verblijven. Het restaurant van dit hotel is zeer goed en het uitzicht over het landschap is adembenemend. Hotel de Uitkijk is een prima uitvalsbasis voor een aantal dagen op de Sallandse Heuvelrug!